Monday, November 24, 2008

Raya ke-2


(gambo minah diats berbju pink tuh, adinda gue... yg 2 org berbju belang tuh, adeq sedare gue <>{x ingt name dowg la}.. minah yg ngah tersenyum smpi ke pp nih pun adeq sedare gue(nawarah)... yg penting minah yg bwat muke terkejut apabila terkedu melihat gambo die disnap nih pun adeq sedara gue{delaila})







(minah bwat muker sedey nih, adeq sedare gue yg asek bwat muke x berslh jer (qaisarah).... hehehehhehehe.... mamat yg encem nih plak (qayyum).. manakala kakak die yg berambut berupa curly fries nih (qistina) namenyer... dowg nih adeq beradeq....

Raya ke-2, Konah blk kg Melaka (kg Ayahnda)... Bile da blk ke kg, huru hara la ngan adeq2 sedare yg kecil2 belaka nih... Konah merangkap cucu sulung d'pertanggungjawabkan utk menjaga kebajikan adeq2 ku, assistant Konah sape ag kalu bkn adinda... Yg ampun, agk pening la jugak nk melyn kerenah dorg nih...

Skali skale, sonok gak melyn adeq2... yela, kami b'2 kan xde adeq kecil pastu kteorg ber2 kan da besar rumaja.... Amacam?? bebudak nih tiyut macam kakak2 sedara mereke kan... hehehhehehehehe........

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:45 PM

***********************************************************************

Hari Raya Aidilfitri yang lalu

(ni kat umah nnk kat slyg - ngah lepak2 ngan adinda)





Hari Raya kali ni sme mcm seperti taun2 lps, Konah x blk kg sbb nnk ngan sedare mara semua kat sini..


Bosan jer, asek raya kat sini jer... x penah pun rse maen bunge api kat kg, msk rendang pakai kawah, bkr lemang, maen keja2 satu kg.... hehehhehehehehhe....




(gambo kat ats nih plak, dlm kete... otw nk ke umah nnk kat setapak) hehehehheehehhe...




(yg ni plak, gambo kami ber2 dlm kete).... *ats permintaan, gambo makcik2 ngan pakcik x dibenarkan disiarkan* hehehehehhehehhehe......... <>

{xla, sebenanyer gambo kat dlm kemere, malas nk upload} hehehehehhehe...


Tp Konah x ksh, Konah ikut jer... Yg penting kte beraya bersme kuarge tersyg kan, x kire walau dimana... Bersyukur dpt beraya bersama mereka, x tau la macam mane ngan orang yg diperantauan kan....









Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:34 PM

***********************************************************************

Thursday, November 20, 2008

Astagfirullahalazim


Ish... Ish.... da lame sesgt la konah rse x hapdet blog nih... hehehhehehehhe...

bz la jgk, maklum ler.. kat opis xde tenet pastu umah da lmbt... nk mand, borak2 ngan bonda, ayhnda & adinda ag... pastu bwat pape yg ptt, mane la smpt dah...


tetbe rndu nk hapdet... byk perkara yg menggembirakan berlaku dlm idup nk dikongsikan bersme tp..... x berkesempatan la nk bercte....








Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:50 PM

***********************************************************************

Tuesday, September 16, 2008

MEDERKA ag

Ni plak, training kat dataran merdeka.... Ujan lebat sgt waktu nih... Memula kami berteduh kat bawah tempat duduk "PRESS" yg br jer dipakukan tp disebabkan ramai & masih dlm pembikinan, teratak tu bocor pastu sempit.. Memule Janet je yg lepak kat situ, pas jer Konah mentedarah Konah pun g lepak kat Janet tuh... Walaupun hujan lebat... Memula, kami pakai payung memasing tp akibatkan susah sangat nk pegang 2 payung skali pastu nk bwat shuffle... Kami pinjam payung AH-BONG (xde dalam ini gambo)



Da lepas shuffle pastu xde lagu yg best tuk menari, tetbe timbul lak aktiviti bergambo.. kalu nk tau minah ni ngan Konah same naek jer, kalu bab bergambo mmg no.1.. hehehheheheh... Time Kasih bwat "Biela" yg sudi tangkap gambo kami...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 9:43 PM

***********************************************************************

AkTvT yg DiLaKuKaN

Sepanjang ketiadaan Konah nih, banyak perkara yg berlaku di dalam hidup Konah yg tidak berkongsi bersama.. Insyallah, Konah akn cte kan perlahan-perlahan....

Hehehehehehhe.... rse mcm da lmbt jer nk cte psl "MERDEKA" kan?? Tapi xpe, Konah nk cte jgk...

Sebena nyer Konah ade mengambil bahagian dalam persembahan utk MERDEKA kat dataran tau... Kteorg nyer group tuh name die KRB (Komponen Rakyat Bersatu).. Dept wakil kan 2 orang. Konah ngan Biela.. Besh, kami menari menare... Jgn Maen2, 11 lagu tau kteorg menari-menara... Hafal step, pastu kne bwat sesme seramai 1100++ org la... Bukan bank jer wakil, ade mcm2 agensi ag...

Ni kat multipurpose hall, kteorg praktis.. Al-Maklum la (PRACTICE MAKES PERFECT kan)

Ni kami tengah menggila, sbb ngah rehat waktu nih....

Training nih, da ari ke bape ntah.. nant Konah letak gambo perst day Kteorg training kat balai seni... hehehehhehe.... besh... rse x rugi sgt masuk nih, walaupun kalu org dgr "NGERI"

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 9:16 PM

***********************************************************************

MERINDUI BLOG.... & TEMAN2 SMUER

Hehehheheheheheh..... Memule nk gelak dlu la yer, al-maklum la... Dalame x hapdet, bukan takat gaban tapi meraban dah... Bukan nyer ape, Konah bz la... Bz sesangat, pastu balik umah jer "aim" KATIL...

Walaupun da masuk 16 hari kita menjalani ibadah berpuasa, Konah rse dah terlambat @ blom untuk Konah mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN yg mulia ini... Amin.. Mari la kita bersama-sama meningkatkan ibadah...

"SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN"

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 9:09 PM

***********************************************************************

Saturday, August 2, 2008

Saringan BNM Idol

Maka nyer kejadian & saat yg dinant2 kan muncul... huhuhuhu... Walaupun Konah peserta wanita pertama yang akan menyumbangkan sore yg sumbang nih, Konah tetap nmpk cool diluar sje tapi berpeluh2 diluar...

Smuer org pelik nape Konah tetbe diam seribu bhse, sebenarnyer kalu smuer nk tau Konah ni kalu takut mmg suke mendiam kan diri jer... Bagi Konah baek diam dari bersore... <>

Nila kengkawan yang sudi hadir memberi sokongan moral... Time Kaseh bebyk smuer, Jasa smuer x dapat Konah balas...

Ngah bz2 jugak ngetes cd maseng2 takut ade prob kan.. Syukur Alhamdulillah, smuer berjalan ngan lancar nyer...
(dari kiri atas: Kak Sheena, Kak Arni, Kak G kck, Abg Dayat
dari kiri bawah: Nabila, Kak G Bsr, Kak Lynn, Kak Aida
yang tiade dalam gambo: Kak Amy (die ade training poco2 kat bangi), Kak Feez (die outstation kalu x silap), En. Zaki (die dtg lmbt sket kot), En. Zairol (Die ade tp dok kat blkg), Kak Piah (die kne jge shinbei) maaf yer kalu Konah tertggl ag sesape)

19 orang kesemuer peserta lelaki & 11 orang peserta perempuan... Kejadian berlaku di Auditorium BNM...

Abg Dayat menyampaikan Lagu yang bertajuk "Mimpi Yang Tak Sudah" manakala Nabila plak menyanyikan lagu yang penah difofularkan Ella iaitu "Sepi Sekuntum Mawar", Kak Gee Kecik plak nyanyi Lagu Rindu dari Siti Nurhaliza & Konah plak menyumbangkan lagu "AKU TAK BIASA" yang penah difofularkan oleh Alda (penyanyi dari seberang)...




Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:15 AM

***********************************************************************