Sunday, April 27, 2008

Restoran Rebung...... Sedap.....


Sedey nyer......... Bosh Konah yang Konah baru kenai dalam mase 7 bulan ni da pindah.... Tak sempat Konah nak keje bawah urusan die lelame kan..... Die memang sporting and memang solute him la.... Die bosh Konah yang ke-2 lepas Konah keje kat opis lame.....

Dept kami telah mengadekan "Majlis Perpisahan" utk bosh lame n meraikan bosh baru datang ke dept kami di Restoran Rebung... Ala chef Ismail n Dr. SMS (Sheikh Muzafar) nyer tuh.... Kat Bangsar.....

Makanan nyer sedap bangat deh walaupun kami hanye makan untuk hi-tea saje.... Ade popiah bsh, roti jala, laksa, mee goreng, cucur, kueh mueh n mcm2...... Leyh la kteorg datang makan kat situ... Disamping makan, kami jgk sempat tangkap gambo kat situ....






Chef Ismail ade kat situ tapi sayang sggh sebab Dr. SMS bru je kua... Ish...ish.... rugi betoi.... hahahhahahah........


tapi sedey la... tak pela kan...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:56 PM

***********************************************************************

Model Magazine!!!!!!!!!!!







Lawak sungguh la si budak Konah ni la..... Jangan gelakkan Konah tau kalu engkorang bace entry Konah kali nih tau.....



Konah ade la teingin nak jadi model tau.... Tapi disebabkan ketinggian = "tak cukup", bentuk badan = "lari n out of shape" jadi nyer Konah membatalkan jela hasrat utk jadi serorang model.....


Jadi nyer, Konah tangkap la gambo sendri dengan mengunakan fon sendri n di tatarias dari fon sendri jugak.... HEeheehehehe.... Engkorang nilai la yer, Konah patut ke @ idok utk jadi model.... Kalu iye, engkorang rase model ape yang Konah layak... Contohnyer: Model iklan rambut ker, iklan gigi ker, pape jela... Jgn lupe bgtau Konah tau, komen la papepung.... Tapi komen yang membina tau bukan membina badan plak yer..... hehehheheheheh........




Tgok la, adeq Konah ngan pesen rambut baru nyer..... Ala cleopatra kan.... Santek tak? Mesti la santek.... Kalu minah ni sesuai la jadi model, tggi cukup, badan plak perhhh.... marvelous...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:48 PM

***********************************************************************

G makan and disponsored ag.....

Hehehehehehehe..... entry yang dah berkurun...... Maaf la yer, Konah bz n letih sikit... ni baru nak update....

Mgkin rezeki Konah murah dan melimpah ruah kot... Insyallah, moge2 Allah sentiase merahmati idup kte dan murahkan rezeki kte semue.... Amin......

Bercerite tentang rezeki, Konah nak cte pasal makan diblanje ag nih.... Semenjak 2 menjak nih slalu Konah dapat makan free, smuer nye sedap belaka.... Papepun Konah nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada sesiape yang sudi blanjer Konah......




Konah, kak ....... n kak....... (name mereke dirahsiekan-ats permintaan ramai) dijemput utk makan bersame ngan en. ........... n ............. (name dirahsie kan juge - utk menjage perhub umah tgge mereka) di MZ Darulnaim.... Sedap tau makan kat sane, walaupun ramai org, agak padat, susah dapat duduk n panas skit la.... Tapi tak pe, di sebabkan faktor makanan nyer lazat smuer itu ditolak tepi.... Kalu smuer terase nak ke sane senang jer nak cari, tempat nyer di Kg. baru sebelah belakang chowkit jer.... Nak lbh details, "lu cri la sendri"..... ahhahahahhaaha..... Konah pung tak tau la sebab nyer Konah menumpang orang n asik wat bising jer, tak fokus pun jalan mane yang dorang ikut.... Tapi kat sini Konah ade tangkap gambo kedai tu nyer signboard, nant leh la cri yer.....


Disebabkan kak Tu0t2 nak name nyer dirahsiekan so kami telah menangkap gambo tangan jer... Ni la gambo kami lepas makan, tgok tangan pun da meleleh air liur.... Sedap belake... Tapi kalu "orang tua2" kate tangan kalu tak basuh lepas makan pastu tangan tu sampai kering mak mentua tak suke, Konah tak pe sebab Konah memang baru lepas makan tapi tak tau la Kak Tu0t2 tu macam ner.... sorry yer, gambo gelap sebab Konah nyer phone bukan cybershot, memang tak de flash.....


Sewaktu balek Konah ade nampak kete idaman kalbu Konah, BMW 5series... Sempat tuh tangkap gambo.... Yang lawak nyer tuh, Kak Tu0t2 terkejut, " ntah ble la budak kecit nih g tangkap gambo" kate Kak Tu0t2 dengan terkejut ber0x... haahahahahahhahaa....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:33 PM

***********************************************************************

Kengkawan di Opis yg Sereporting.....

Selaen, Kak Gee, Kak Tipah, Kak Lynn, Kak Feez n Kak Ros yang Konah sayangi... Sebena nyer Konah dikelilingi ramai kengkawan yang besh....

Tgok jela cre dorang berposing pung da tau yang dorang tuh memang gegle.... Gambo yang 2 orang lelaki nih, sebelah kiri : Sepul - sebelah kanan pula : Abg dayat... Abg2 nih memang sentiase happening and baik ati... Kalu tak de la dorang nih, memang sunyi jgk di buat nyer opis kami nih..... hehehehehhehehe......


Ni plak, kakak2 yang Konah sayangi jugak... Yang rambut pendek tuh name nyer Kak Gee jugak tapi Kak Gee kecik tau (minah ni memang gegle bangat), manekale yang pakai tudung mengadap belakang tuh Kak Aida name nyer (minah plak kalu dtg gegle nyer pung leyh thn gak).... Konon la bz abis wat keje... Tgok la, kalu perasan baju yang kakak2 tuh pakai same kan cume kaler die je laen... Konah pung ade baju same macam tuh, itu la lambang persahabatan kami.. Seati sejiwa... Kteorg kekurangan sorang ag, name nyer Nabila.... Die da blk awal da, maklum la die ade hal....


Ni gambo kteorg berposing maut.... rase nyer tak yah la Konah kenal kan sengsorang yer... Pandai la teka sendri yer.... heheheheheehheh....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:23 PM

***********************************************************************

Bibir Konah Bengkak.....

Hmmmmmmmmmmm........ Ingatkan sje je la nak mengadu nasib kat "seseorang" tuh....
Bibir Konah bengkak.... Cbe tgok gambo kat bawah tuh....



Bengkak kan tapi kan Konah send la gambo tuh kat "seseorang" dengan niat utk meminta simpati @ belas kasihan tapi......... Konah balik yang kne mara, "Ish, nape wat muke macam tuh.. Huduh nyer" kate nyer.... Sampai ati die tau.... Tapi tak pe la, atleast die suh Konah sapu ubat....

Sebena nyer, Konah nyer bibir okey jer cume nak memanje je ngan "seseorang" tuh... Tu yg Konah wat bibir mcm tuh utk lepaskan windu kat dier.... Die tu bz sangat sampai tak de mase pun nak luang kan bersame ngan Konah.... Tapi tak pe, Konah paham.....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:15 PM

***********************************************************************

Di sebelah malam Sabtu plak

Setelah malam tbe, kami tak tau plak nak wat per.... Jad nyer Konah n pamily mengambil keputusan utk melepak kan diri di Putrajaya jer.... Hereehehehehhe..... Kteorg lepak kat dataran je, ala yang dekat ngan masjid tuh.... Kte org lalu kat jambatan "Seri Wawasan", ramai gak orang melepak kat situ.... tapi kami tak berminat nak lepak situ sebab penuh bangat deh...

So sempat la jugak Konah tangkap gambo bangunan tuh di waktu malam... Santek jugak kan.... Ish... Ish... Macam kat Manhattan lak (wah, macam penah pegi jer)... Pepoyos je Konah nih.... Tap ni jela yang Konah leh tangkap sbb Konah ke mara ngan Bonda Konah sbb takut handphoneng tuh jatuh nant... Yela, kete ngah bergerak pastu Konah sbuk lak nak menangkap gambo....




Tgok la pompuan nih, ke main ag die.... Mengalahkan tokeyh { Konah la tuh} plak......


So itu la care Konah melepak kan diri.... Di ari minggu Konah banyak menghabiskan mase ngan family.... Nak lepak ngan membe2, smuer bz... Maklum la, membe ade yg da jad isteri orang, tunangan org, girlfrenz org pasatu ade yg bz blaja, keje n business masing2.... So pepandai la bawak diri...

Pape pun Konah hapy ngan life Konah skang... Seimbang jer...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:05 PM

***********************************************************************

Xde attach gambo pung!!!!

Heheheheheheehhe......... Arap smue sabo menunggu yer sebab Konah nyer entry xde gambo... Konah baru je install internet kat umah ni hah tu yang ngah nak set up kan memacam, pastu tak tau nape tak leyh download gambo nih... Jadi nyer kne la tggu Konah ke opis esok yer... hehehehhehehe,,,,, Jgn mara lak yer.... Terus kan jad pembaca setia blog Konah yer.... Maceh memanyak....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:01 PM

***********************************************************************

Saturday, April 26, 2008

Sunway Pyramid - Last Saturday

Hyer..... rerse nyer byk Konah tak menulis kan... Konah ilang sumber inspirasi lah, maklumlah Kak Tipah cuti kan... Xpe, Konah akan terus kan perjalanan ini juge walaupun Kak Tipah xde... hehehehehhe.....

Mggu nih, Konah akan banyak cte pasal mggu lepas tau, jangan plak tak bace tau...


Sabtu minggu lepas Konah ke Sunway Pyramid ngan busu yg tercyg n adeq yg tercyg n comei tuh... Kteorg g sane sebab Busu nak cari barang and nak bli j'co nyer donut... Ke main jauh ag nak mkn donut j'co, yela kat pavillion kan "que" die nyer la pnjg.... berkoyan-koyan... hik..hik....hak...hak...

So kteorg pung berjln la sambil mencari barang Busu tuh, pastu kteorg g lepak tgok org skatting.. terase nak skate lah jgk tapi ble memikirkan berat bdn nih mest la susah nak balance kan.... kah...kuh...kih...keh...koh.... Jad nyer tgok jela org maen jer.... sambil tgok tuh, Konah ngan adeq yg ku sygi pun berposing... Busu yang tangkap gambo, tapi dier tak nak tangkap gambo skali.... ish...ish.... memang pemalu org nyer tuh....




Pastu kami g makan lah, makan kat Kenny's Rogers tap kteorg tak berposing pung sebab tempat tuh gulap lah... tepon Konah nih bkn cybershot tap walkman tu yang xde flash tuh... hehehehehehe..... Sesdh memenuhkan per0t, kami pung meneruskan perjalanan utk membawa ole2 utk bonda yg sentiase Konah sayangi... Iaitu j'co donut ler, ape ag yg Bondaku gemari kalu bukan donut tuh.... So Konah pung beli sedozen tapi bukan Konah yang bayo tau, busu yang bayo.... Baek tau busu nih, Konah nak bayo separuh dr harge pung die tak nak....



So kteorg pung meneruskan perjalanan balik lerh.... Tapi busu hampe sebab barang die kteorg tak jumpe ag...

Kteorg pun singgah la kat Little Egypt untuk membeli barang yg busu inginkan tuh... sesmbl ngah memilih barang, sempat ag Konah posing maut kat cermin besar... hehehehhehe....


Pastu Konah posing manje kat dalam kete plak, sj jer mengacau busu.. Selepas kami da dapat beli ape yang busu nak tuh terus kami sho0t balek sebab bondaku tggl sorang diri di umah... My luvly ayahnda g 0utstation atas urusan keje....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 3:28 PM

***********************************************************************

Wednesday, April 16, 2008

Pergaduhan: Konah (The Rock) & Kak Ros (Stonecold) “vs” Kak Tipah (Undertaker) & Kak Gee (Triple H)

Eeeee……. Geram tau x….. Rasenyer macam nak smack down jer….. Tau x kami telah mencetuskan pergaduhan antara kami la sape agkan…. !!!!! Adeke patut Kak G ngan Kak Tipah ajak Konah ngan Kak Ros g makan skali tapi dorang makan disponsor tapi kami (Kak Ros & Konah) menyemponsor kan diri sendri…. Teruk kan…. Tak Adil…………… Kami pun nak kne sponsor jgk….

Tgok ar, kteorg dok jauh tau dari dorang… Kami ber’2 jer…. Sesame kami...uwekkkk…. Menyampah….

Kami makan shedappppp…. Uwekkkk…. Padan muker dorang tak dapat rase kan Kak Ros kan…. Kte makan lasagna (Konah) ngan Tom Yam Kung (Kak Ros)….

Minum plak… Frost Lemon Tea (Konah) & x tau name ayer Kak Ros… pelik bebenor… kih…kih…

Tapi akhir nyer, kami b’4 telah berdamai kerna…. Apabila, kami panggil service tuh nak mintak bill tetbe die kate da dibayar oleh table tuh… Lunch kami telah ditaja juger tanpa pengetahuan kami… Sonok2 tak? Mesti arh sonok kan… kah…kah…. Time Kasih En. To0t (name dirahsiakan)… bertambah bajet kami tapi kalu kami tau la Lunch kami akan ditaja, kami order yang ag mahal tau… Ni tak, bler servicer nak amek order, terkebil2 si Konah nak mengorder tau… maklum la, purse da “rongak” (ala mcm gigi bebudak kecit tuh)…. Hahahhahahahaahaha…………….

W/papepun…. Konah nak wish Go0D LuCk & Do Ur BeSH “2” Kak Tipah foR y0Ur ExAm….. Jumpe ag 2 minggu…. Mesti windu nant….

Kepada Kak Gee & Kak Ros, tinggal kte ber’3 jer kanKak Lin takde, Kak Tipah pung tak de kan….. “uwenggg”.. (sebena nyer nangish nih, nak tuleh bunyi macam bayi nangish tapi tak reti tu yang jadi weng tuh) kih…kuh…keh….koh….kah…..

Sekian…

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 7:48 PM

***********************************************************************

Makan Malam ditaja…. (Entry tertangguh-zaman dedolu)

Mest rindu kat Konah kan sebab Konah menyepi sekejap…. Hehehehheeh…. B’ )

Pasan jer si Konah ni…. Macam ade je orang yang windu kat Konah nih…

Mintak maaf yer… ini entry tertangguh la… Konah tak sempat nak update semalam sebab Konah bz yang teramat sungguh…. Maklum la, semenjak jadi artis recording nih asik bz jer ai ni nyah… kah….kah…. (Jgn wat muker ketat yer Kak Ros) kah….kah… Ari isnin tuh kan, tengah Konah update blog sambil tu dok pujuk Kak Tipah g jengjalan… Saje jer ajak Kak Tipah sebab Konah ngah boring agpun Kak Tipah kan ngah tensi yang teramat “krono”(adik beradik ngan kronik yer tap ag kronik dari kronik) tapi Kak Tipah kate die tak nak ke mane2 pung dala tuh Konah kene mara ngan die…. Kak Tipah kate die nak balik umah awal sebab nak siap kan assignment… Bosan nyer lah sebab tak de orang bawak berjalan…Tup2 sebelum keberangkatan Kak Tipah ke Teratak nyer, Kak Tipah ade terima satu panggilan misteri(Misteri Long Piah)….. Yang sonok nyer, Kak Ros(nila die Long Piah nyer) yang tepon…. Die nak blanjer makan katenyer… Pastu kan terus Kak Tipah tak jadi balik sebab bersetuju nak 4low da party, akibat nyer kne wat keje sko0la & assignment die kat opis sebab kteorg deal ngan Kak Ros kol 8.30malam tggu kat kedai makan tuh… Syukur alhamdulillah, ALLAH makbulkan doa Konah… Amin… Dapat Konah berjalan and merayap disebab kan Kak Ros jgk lah… Baik ati orgnyer Kak Ros tu, mekaceh bebyk Kak Ros…. Len kali blanjer ag yer…

Sesampai Konah & Kak Tipah di Jees Seafood, kteorg terus shoot ke bilik berhawa dingin sebab Kak Ros yang suh kteorg dok kat situ… Kak Ros tak sampai ag mase tuh… Sebaik je kami duduk di kedai tu untuk order kan makanan hasil pesanan dari Kak Ros tetbe jer “ketam” yang Kak Ros pesan tuh takde…. Halamak… Macam ner nih…. Demi untuk anak Kak Ros yang “tenok(Alif)” tuh Kak Tipah telah menngarah Konah untuk pegi ke Kedai sebelah….


Konah, cube awak g tgok kat kedai sebelah tu ade tak Ketam sebab anak Kak Ros nak sangat makan ketam arharah Kak Tipah…


So Konah ngan keadaan mengelabah nyer pegi ke kedai sebelah….


Kak Tipah, kedai sebelah ade ketam rjawab Konah yang tiyut…


So kami pun berarak la ke kedai sebelah yang diberi name Wira Tomyam… Slamber je Kak Tipah berkate kepada kakak yang amek order kami di Jees Seafood tuh,…


“Kak, mintak mahap yer… Kami nak pindah makan kat kedai sebelah la sebab kat sini tak de ketam… Anak kawan sy tuh nak sangat makan ketam, mengidam katenyer”berterus-terang sungguh Kak Tipah ni kan


Yela, sian Kak Ros… Datang jejauh untuk makan ketam yang sungguh lazat tapi tetbe tak de… Syukur la ketam ade kat Wira Tomyam. Tak de la kempunan si Alif tuh… hehehehehe……


Nilah muker org ngah kusut and tensi menunggu lame la kunon nyer… ketat jer yer…

Sesampai jer ketibaan Kak Ros sekuarge, Konah terkezut kerna Kak Ros telah memikul sekali ngan laptop die Demi menurut permintaan Konah ini yang semangat membuak2 untuk berblog… Konah sudah suke la…

“Yeay yei…. Kak Ros bawak laptop” jerit manje Konah dengan nada gumbira & manjer…

Lepas tuh, makanan pun satu persatu sampai… Ape ag, Kak Ros pun da kate jemput lah makan… Jgn memalu, so ape ag kteorg nih… Terus serbu…. Kah….kah…. memang tak tau malu kan…. Tapi ingat bukan pelahap tau…. Ahaks….ahaks…..

Tgok nih, jgn terliur tau kalu enkorang tgok nyer… mmmmm….. mamamiah… mamyerm…

Da settle kteorg wat kecoh, melayan kerenah anak2 Kak Ros ngan mak die skali kteorg pun mengambil keputusan untuk pulang…. Kah,….kah…. Konah gelak dulu yer sebab melawakkan & memanaskan badan jer kalu nak dikenang kan… tapi nasib baek la Konah ni co0l jer orang nyer… Tau sebab aper Konah jadi bahang beb????

Ade sorang hamba Allah yang Konah sayang & “C” nak amek…. Konah punyer la gumbira yang teramat sebab da lame Konah tak jumper die, windu yang teramat…. Ngah excited nak jumpe dier, tetbe plak la die leh wat hal & cancelled plan kami tuh….

Ermmmm…. Sedey nyer, tak tau Konah nak cakap ag… Syukur la ade 2 orang kakak yang sanggup anta Konah pulang ke teratak… Pada mule nyer, Konah nak tumpang Kak Tipah tapi Kak Ros plak offer Konah…. Eeee…. Sonok tol ai ni taw…. Maklum la ramai peminat sampai tak tau nak plh yang maner satu… kui….kui….kiu….. Akhirnya, Konah telah memilih untuk tumpang Kak Ros sajer… Sebab nyer ialah:-

1) Kak Tipah kene balik awal sebab nak bwat assignment…,.2) Tak nak kecit kan ati Kak Ros….

3) Kak Tipah naek moto pastu sengsorg plak nak balik tuh…,.

4) Nak cube naek kete ngan Kak Ros plak…. Hehehehehe (w/pun slalu naek ngan akk)

Papepun, Konah njoy bangat deh… mekaceh sebab sudi bawak Konah sekali join da pastry(adeq beradeq ngan party yer)…

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 7:16 PM

***********************************************************************

Monday, April 14, 2008

Serupa tapi tak sama

Datang2 jer ke tempat keje pepagi tad tetbe jer ade satu sore yang memanggey name Konah.... hehehehehe.... Rerupenyer Kak Feez dengan fesyen rambut nyer yang baru ala2 Konahnyer rambut juga... Die jeles ngan rambut Konah kate nyer....

Nila die Kak Feez... Tapi ikhlas dari Konah, Kak Feez memang sesuai dengan rambut pendek ni...


Di tengahari pula, Konah gi lunch ngan Kak Ros... Kak Lin tak 2 minggu, die gi outstation.... Windu nyer kat dier.... Kak Gee ngan Kak Tip tadi ade hal so tak dapat lunch sesame.... Jadi nyer Konah ngan Kak Ros telah mengambil kate sepakat untuk makan di KFC (idaman ku selalu).... Pastu kan tadi, servicer tuh die tak bagi kteorg complete accessories untuk makan... die tak kasi kteorg ticu, sudu untuk makan whipped potato ngan coleslaw... Pastu Kak Ros pun gi la mintak kat Servicer yang laen berdekatan ngan tempat kami tuh tapi kesian Kak Ros sebab tak dilayan permintaan dier... Setelah memaki hamun servicer tuh, tetbe die datang tempat kteorg.... ngan nada...

"Akak, ini die ticu nyer yer" kate si minah servicer kepada Kak Ros..

Kteorg yang baru nak tangkap gamba makanan yang tak cukup accessories nih pun terencat lah... tapi tak kire kami nak jgk tangkap gambo makanan kami tuh.... hahahahahaha.... saje2...

Tgok la tuh, tangan Kak Ros jer yang nampak.... Konah suh masuk skali tak nak..... W/pun korum kami tak cukup kami tetap jugak meneruskan perjalanan kami untuk mengisi pewot....
|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 7:35 PM

***********************************************************************

Bersantai di Hujung Minggu

Biasa la kan ujong minggu la mase untuk kte spend time untuk diri kite,kuarge & kawan2…. Ari Ahad yang lepas Konah sekuarge and Pak ngah sekuarge telah berkelah ke Ulu Yam jer tapi besh tau.. Tak kire la jauh @ dekat tapi yang penting ianya dapat mengeratkan silaturrahim kte sekuarge….

Ni lah gadis2 sunti yang jelite lagi menawan sedang menunggu Putera Impian yang tak kunjung tber….kah….kah…. Itu Konah, Adeq Konah (suar pendek kelabu tuh-baju pink) & yang laen2 tuh Adeq sedare pompuan (miya, fiza n ira)…

Atas jase baek Pak Ngah and Ayah, kami dapat merase makan Udang fresh tapi bukan Udang laut tau… Ianya Udang Sungai… Tu gambo kteorg ngah memilih and mencari Udang beramai2 tapi Konah tak de kat situ sebab Konah geli la, Udang tuh menguek2…. Eeee…… geli sangat tapi Konah pun sibuk jugak, sibuk menangkap gambo…

Setelah selesai menangkap and mencari Udang, kami orang dapur ni pun siap2 siangkan Udang untuk digoreng… Dengan berbekal kan tepung “Kentucky” and sedikit garam kami pun goreng lah Udang tuh…Oppppssss…..bukan kami tau tapi Konah yang goreng… Jangan maen2 tau… Nilah hasil nyer… mmmmmmm yummyyyy……shedap nyer…. Manis tau udang tuh ble dimakan, nampak kan warne kemerah2an… Memang fresh and rangup….

Bukan tu jela yang kami makan, ade macam2 agi yang Ibu and Mak Ngah masak…. Setelah perut kenyang, kami ape ag berendam la… eee….. air sejuk bangat deh… tapi lantak r, kte terjah jer….hahahahahaha…..

Da settle smuer kteorg pun bergerak balik apabila keadaan da mendung and ujan pun turun dengan renyai sekali…. Dalam perjalanan balik tetbe jer tepon selular Konah bertubi-tubi berbunyi menjerit2… Opppppsss… Konah terlupe yang Konah da janji ngan membe skool (Katek & tuning nyer) yang kterg nak g melawat kawan Konah yang bukan la baru bersalin(Kechik) tapi kteorg tak beli pape pun untuk anak nyer yang da mencecah 6 bulan nih… Tak sedap la kan… So ape ag, kelam kelibut la Konah… Balik2 jer terus mandi and bersiap2 sebab Si Katek nak amik Konah kat umah… Konah baru je sampai umah tapi die da otw dah… hhahahahaha….. tau je la betape huru-hara nyer Konah… da siap2 tuh, ngan ujan lebat la jgk kan kami meneruskan perjalanan ke rumah Kechik…. Sesampai jer di rumah Kechik, kteorg pun menyerahkan la hamper ke Kechik buat Puteri nyer yang bername Sarah Camelia (kalu tak silap Konah la)… Pesanan wat Kechik “Woit dol, kalu aku tersalah letak name anak ko kasi tego r and arap dimahapkan yer” B”)

Ni hah minah tu ngan anak die yang tomei tuh…..

Ni plak gambo Katek ngan Konah yang menghuru-harakan keadaan umah Kechik yang agak tenang…. Hehehehehhehe….

Tula die, cte Konah wat sementara waktu nih…. Penat gak kekadang tapi sewonok tau ble kte wat sesuatu ble keadaan kelam kabut…..

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 6:35 PM

***********************************************************************

Cite Hantu…….

Ari sabtu yang lepas, setelah penat mengemas umah ngan Adeq dan Ibu, Konah pun melayan kerenah ayah yang nak sangat tgok movie,…. Agpun die yang blanjer…. Kah…kah…. Ape ag, kte pau la kan, da ade orang nak blanje…. Pastu ayah Konah nak nonton cte Hantu so Konah ngan adek Konah pun suggest la cte Thailand yang bertajuk Deathly Ghost…. Yeye jer kteorg ingt cte tuh best la macam Nang Nak ker @ cte Hantu laen yang berasal dari Thailand tap rerupenyer hampeh… Dala kteorg tgok Midnite nyer, bwat penat jer kteorg menahan mate yang sedie kale nyer memang mengantuk nih tapi habuan nyer x sebape indah seperti yang kami harap kan….

Tgok la, ini la orang yang bersemangat menunggu sampai satu jam lebih kat KLCC… Al-maklum jela, kteorg book tiket so kene la collect tiket sebelum kul 11.00mlm… Kteorg da sampai kul 10.50mlm tapi cte stat kul 11.45mlm so malas nyer pasal nak kuar and kedai smuer da tutup kami pun melepak la 4 beranak melayan kerenah memasing…

Nihah, muke org ngah boring menghitung detik untuk masuk ke panggung….

Nasib baek la mak Konah sereporting nak tolong layan kerenah anak2 die bergambo… Ni die la yang kasi suggest post and kasi tangkap gambo…

Dala menunggu masuk punyer la lame pastu nak g beli popcorn pun “que” nye la panjang yang amat…. Ish…ish…. Nak tak nak terpakse la “que” jgk sebab pewot ni da kebuluq nak mintak isi….

Terlambat gile masuk panggung tapi mak ayah Konah da masuk dulu dah, so Konah ngan adeq Konah yang g beli popcorn….. Masuk ke dalam panggung jer, mak ai BOSAN gle cte die… Memang memeningkan kapla jer tgok cte nih…. Tak Paham Langsung… Konah suggest kan kat smuer, tak yah la membazir kan dwet tuh g tgok cte macam nih….

Moral of da stowey nyer…. Jangan terpengaruh ngan cite2 sebelum nyer, survey la dlu sblm book tiket tuh….kahh..kah…. (Mengamuk abis MY Luvly DAD and MUM sebab suggestion kteorg da baguih langsung) Yang besh nyer tuh mase nak g amik tiket, konter utk collection for phone booking tuh tutup so kteorg pun “que” la nak membeli tiket baru tapi sebelum nak g membeli tuh Konah suh adeq Konah tanyer ibu and ayah Konah cte ape nak ditengok memandang kana de peluang nak tuka cte nih… Tau adeq Konah jawab aper?

Ala long, tak yah la… Kte tgok jer la cte nih mesti besh nyer… Kompem besh neyr”

So Konah pun ikut jela perintah dari Duli biskut Julies nih nyer idea…. Last2, abis jer cte cian adeq Konah kne BAMBU ngan Konah sebab idea die yang BOMBASTIK tuh… hahahahahaha……

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 5:47 PM

***********************************************************************

Friday, April 11, 2008

KL Drift..... Pheeeewwwweeeetttttt...............

hehehehehehehe... papehal nak gelak dulu.... B' )

Mungkin korang tak paham kan naper Konah gelak tetbe jer... Nak bagitau la ni, tau tak semalam mase petang pas Konah update blog tetbe jer Kak Tip ajak pegi tgok movie.... hahahahahhaa.... tak boley bla toi, ade ke ajak orang g tgok movie last minute dala tak tau nak tgok cter ape... tapi tak per sebab Konah mmg ngah boring pun.... Redah jer... So ikut la Kak Tip g BTS pastu kteorg pun merempit la dengan menaiki moto Kak Tip... Sesmpi sane kami pun shoot terus ke GSC nyer konter tiket, kasi usya cte ape yang ade untuk di tontoni kami... Dalam bebanyak cte kteorg telah memilih utk tgok Evolusi KL Drift...

Sesudah nyer kteorg beli tiket, kteorg pun jengjalan la untuk cari makanan yang leh mengisi perut kteorg nih... Tengah jalan punyer jalan tetbe Kak Tip benti kat satu kedai nih (dekat jer ngan konter juai tiket)... die kate (eeeee..... macam sedap je Konah makanan dier) pastu kteorg pun terus menjengah ke kedai tuh tap bukan terus masuk tau, dorg ade open table kat tepi kedai tu untuk display makanan yang ade kat situ... tap kan kedai tu jual desert jer, tak de la heavy sangat makanan die kat situ... selepas merase sample yang disuakan kepada kami terus kteorg tertarik dengan " sample eskem tuh" (cantek tertarik ko memang da bomb)... terus masuk kedai tuh untuk isi perut.... Yang unik nyer tentang kedai ni adalah 'deco' dier... so unique...


Kteorg masuk & terus memilih untuk duduk di kerusi tiyut jer... kecik jer tau... wane merah ngan putih tema kedai tuh... tapi kalu Kak Red datang ke kedai tuh mesti die tak bape suke kot walaupun merah ade tapi ade putih skali bukan nyer merah sumuer, ade part2 tertentu jer.... tapi memang merah putih la die nyer wane kedai... kteorg telah bersepakat 'mengorder' yogurt eskem - single... leh order topping ape pun yang kte suke... Kak Tip telah memilih chocolate syrup (syrup topping), cornflakes & jelly (dry topping), fruit cocktail (fresh topping), manakala Konah telah memilih strawberry syrup (syrup topping), strawberry choco chip (dry topping), strawberry fruits (fresh topping) - tak boley bla toi smuernyer strawberry....







Eskem da sampai dah tapi kteorg tak jugak makan2 sebab kteorg sibuk dok menangkap gambo.... hahahahahaa.... nasib baek la eskem tu tak mudah caer... Jam da menunjuk kan 7malam, dala movie kteorg tuh stat kul 7.15malam kteorg leh lak sesuke ati jer membuang mase nak menangkap gambo la, nak isi lucky draw nyer maklumat peribadi ag... hahahahahaha.... ntah la minah 2 orang nih kan.... Ala, ileks la kan bukan nyer stat pun kalu masuk awal... Iklan jer amik mase sampai 1/2 jam kan... so kteorg pun makan la dengan penuh "sopan the santun" mengenangkan masa lambat la ag (kunun nyer)....


Erm.... yummy... sedap nyer...

Setelah settle kteorg nyer eskem sampai licin, ape ag kteorg trs kelam kabut masuk panggung... Al-maklum la kan dah terlambat dah...

Bagi pendapat Konah, cte Evolusi KL Drift nih memang besh sesangat... Mase baru jer duduk Konah terus tanyer Kak Tip macam newr la Konah leh join sekaki tengok movier nih... tap starting jer dorg da drift terus Konah tarik balik kate2 Konah yang agak poyos tad... Best la cte tuh... memang tabik spring arh kat stunt kte di Malaysia, director die and memag tak sangke btoi la... walaupun ade kekurangan ckit tap tak de la nampak sangat 'slack tuh'....

Konah cadang kan korang gi r NONTON cte tuh, tak kan nyesal nyerh.... Cayok2 filem Malaysia...

Tap satu jer la yang Konah tak puas ati sebab ending dier tergantung, tak tau same ade Farid Kamil tu mati @ tak.... Itu mest ade sambungan yang ke-2 la tuh... Bapak borek anak rintik jugak (mesti style dier macam apak dier- Yusof Haslam)... Papepun tggu jela sambungan dier... TUNGGU....
LAYAN JER.... ZAZZZZZZZZZZ..........


Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 2:21 PM

***********************************************************************