Friday, June 20, 2008

Percintaan selame 3taun 3bulan 7ari

Selame nih, ia hanye menjadi rahsie Konah & rkn2 terdkt sje tapi ade yg bertanyer kenape Konah rahsie kan kegembiraan, kesedihan, kerinduan n kebahagian Konah ngan si dia... Bg Konah cte nih terlalu peribadi utk diceritakan kepada umum... Tapi tetbe Konah terase nk dedah kan siapa kah jejaka yg berjaye menawan ati Konah selama nih...


Bermule dr musuh ketat yg asek bertekak n bergado... Kenal dr mule darjah 5 & 6 pastu berpisah pd tgkt 1 bertemu kembali pd form 4 tp pertemuan itu sekejap jer sbb Konah terpakse tuka ke skola teknik plak... Lps spm kami berhub ats jse baek bekas tupperware Konah n sedare luvfren Konah (sedare die sudah jual no konah kat die la)... Kawan ngan die n die approach tuk jd lebeh dr sorg kawan setelah kami berkawan selama 4 bulan...

Seorg lelaki yg comel, baek ati, penyayang (tp tgok keadaan juge {kunun la x nk tnjk perasaan tuh}), sempoi, simple, ske tlg org, caring n manje sgt... Name nyer Azli @ Ali....


Selama 3 taun nk msk 1/2 bulan nih, ini la pertama kali kteorg tgkp gambo ber-2.. Mse nih kteorg lepak kat tasek.. Mase tuh ngah lepak mengadap tasek, cte & share mslh msg.. Tetbe rse nk lepak kat pondok tu kjp sblm blk... Ingtkan naper rupenyer die nk ajk Konah tgkp gambo sesme sbb die kate kteorg xde gambo sesme pung... lahai... Comey x kami nih?? Secocok x?? Dlu kami dpt gelaran pasangan comey n tiyut... tp skang da tue skit mgkn menten ag title tuh kot...



Tetbe rse nk Jiwang Karat kjp... asek hepi jer, kte kne jgk luangkan mse utk mengharagai sesuatu yg berharga dlm idup kte...


Doakan kami ber2 kekal hingge ke jinjang pelamin, cucu cicit piut & akhir hayat bersame...

Hargai la org yg anda sayang sementara mereka masih ade didunie ini, bukan hanya kekasih ati tap ibu, ayh, adik, abg, kakak, keluarga & kawan2... Jgn sampai disuatu hari akan menyesal....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:17 AM

***********************************************************************

Parfume yg ku gemari

Diatas jse baek Kak Tipah, Konah telah berjaya membeli parfume yg Konah rsekan mahal yg teramat n mmg Konah idamakn dgn menggunakan dwet Konah sendiwik... Konah mmg ske bau Dior... Terutama Dior Addict 2.. Tapi disbbkan xde tu dlm btl bsr Konah telah memilih Lolita Lempicka pilihan utama... Dpt juger Konah dpt minicher die...



Bau2an yg ku idamkan n ku gemari akhirnye berjaye berade dlm tgn... Sblm nih busu jer yg slalu bg kat Konah parfume memhl nih... Tp Konah ske jugk ngan bau Burberry.... Wangi tap tu busu bg jgk, xkan nk mntk agkan... MELAMPAU la tuh... Mmg mendapat la kot... ehehehehehe

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:11 AM

***********************************************************************

Thursday, June 19, 2008

Samat Dtg ke Uitm

Pd 15 aribln 6... Konah diminta utk menghadirkan diri ke Uitm utk mendaftar menjad seorg plaja..... hehehehheheh......... EXCITED nyer la.... Seawal 5.30 pg Konah dikezutkan oleh Bonda utk bersiap sedie nk bertolak... Kemudian pd pukul 7.00pg Ayahnda, Bonda serta Adeq telah mendorong & membw Konah ke Shah Alam... Alasan kuar awl ialah Ayahnda takut sesat (yela uitm kan besar jdnyer konpius la nant kan), Bonda takut org rmi (mmg rmi pung)... Jadnyer Konah telah menyampaikan diri pd pukul 7.30pg walaupun waktu utk mendaftar 8.30pg... Konah ingt Konah la org plg awal dtg rerupenyer rmi jgk la yg da ade kat situ...


Mse Konah smpi n mendaftar rse diri tenang n aman jer... Yela, xde org pun... Dewan tuh kosong jer... Ble Konah kuar jer, Konah terkezut ble Konah tgok da berderet org beratur tuk mendaftar... Syukur la Ayahnda n Bonda suh n bwk Konah kuar awal kalu idok berjanggut la nk beratur, berpanas n berebut nk mendaftar...



Konah stle mendaftar seawal 9.30pg tp kne dodok kat situ smpi pukul 2ptg sbb ade taklimat & sesi perkenalan... Ayahnda, Bonda n Adeq da blk da.... Xkan la Konah nk suh pth blk n anta Konah ke situ kul 2 lak kan... Konah x la sekejam tuh... hehehhehehehhe.... Tp memandangkan Konah x bekpes n mlm x mkn, Konah da kecoh kat situ ler... Tanyer ade kepe x, mmg la ade tp malang nyer tutup maklumla ari ahd kan... Pastu Konah nyer opismet pun ade gak mendaftar di ari kejadian, Sepul name nyer... Ade ke ptt die nk suh Konah bwk moto die cri bekpes.... Mmg bernas idea tuh tp Konah x tau jln kat situ n perst time dtg shah alam... Yg Konah rsu kan tuh bateri tepon Sepul kong, kang kalu pape jad kan susah Konah nk contact...

Jadi nyer, jalan penyelesaian nyer... Konah tepon smuer membe Konah kat Shah Alam... Memule Konah kol Esah Akmal (die blaja kat sne tp Konah lupe die blaja kat ner) tp die x tau mcm ne dr Uitm nk ke Hostel die.. Die suh Konah naek bus pastu kne trn kat Sri Muda pastu ntah ape ag yg die suh.... hehehehhehe... Konah bkn x sggp naek bus tp dr Konah msk kat situ Konah x tau kat mane bus stop die, bus pun Konah x nmpk pun msk kat dlm tuh.... Pape pun maceh ye Esah sbb ko sudi lyn kewenah kawan ko yg gle nih.... Dalam mse yg sme Konah sdh msg ngan Mastura lah, die nih blaja kat tmpt laen tp Umah die mmg kat Shah Alam... Memule Konah msg tp x reply pastu Konah tepon dier... Sian die mse tuh die ngah tdo tp Konah kcu die... Mas nk bwak Konah jengjln kat situ tap xde sape leh anta die jumpe Konah... Ayah die sudah kua pastu Skandal die lak ade hal... Jad nyer x jad la... Pastu Esah rse berslh sbb x tlg Konah n die suh Konah tepon membe ag sowg iaitu Camy... Konah x bape rpt sgt ngan die mse skool dlu tp d'sbbkan Konah pk pewot Konah yg sdg mendendangkan Lagu kewoncong utk Ana (lagu M. Nasir) Konah tlh menebalkan muke menelepon die.. Ngah ckp2 tetbe tepon mati, rerupenyer die sudah mematikan pggln kteorg... Xpe Camy, aku phm kalu aku jd ko pun aku mgkn wat bende mcm tuh... Yela org x rpt kol pastu nk mntk tlg mest la x nk tlg kan...

Mgkn rezeki Konah tetbe membe Konah "Deq Paja" (pompuan yg plg ssh nk msg, kol, jumpe) kol Konah sbb Konah ade wat miskol kat tepon dier.... Terkezut Konah ble die kol Konah sbb mmg x penah pun die nk return @ reply kalu Konah kol @ msg tp aritu die kol Konah blk.... hehehehheheh... Konah pun cte la kat die n die dtg amek Konah kat uitm ngan Luvfren die... Die bwk Konah mkn dala tuh banje Konah mkn skalik... Malu sudah Konah nih, patut nyer Konah yg banjer korg mkn sbb sudi bwk Konah mkn n jengjln.. Sesudah makan, Deq Paja @ name laen Faza g cri desert tuk kteorg... Die bwk Konah rse jambu Famous kat Shah Alam, alahai yg Konah tau dkt ngan Giant.... hehehehhehe.... Tapi mmg sdp ler, kteorg siap parking tepi n redup tuk menikmati jambu.... Sesudah tuh, Konah telah dibawa pusing ke Masjid Shah Alam, Alam Sentral & juge Tasek Shah Alam... Konah tgkp gambo Tasek jer sbb gambo minah ni die x kasi tgkp... hehhehehehhe.... Papepun maceh kpd kawan2 Konah yg sudi membantu kawan mu yg ditimpe kerunsingan... hehehheehhe.... Maceh za, bwk aku jengjln walaupun aku tau ko bz....

Bermule la episod menjadi sorg pelajar...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:39 PM

***********************************************************************

Jumaat yg lepas - (Bil tertunggak)

Ari Jumaat lepas, Abg Dayat ade terjumpe sesuatu yg membwat kan kteorg menjad TERUJA sehingga tak terkate.... hehehehheheheh.... Biala kami merahsia kan sehingga sampai satu ketika... Konah akkn bgtau jgk tapi kalu jad la kejadian tuh.... Dengan mengetahui berite tuh, terus shoot g KARA kat KTV Ampang Park yg bru gak dibuka... besh mmg besh, tu pun Konah tau tmpt tuh lps Katek bwk Konah aritu ngan Myra skalik...


Walaupun kteorg dlm "Waiting List" yg ke-23 org tp kteorg ttp sabo menunggu... Dpt msk dlm kol 8malam, mengabeskan mse smpi 2jam... Tgok ler mika nih... Kemaen sewonok ag... Yela dp release tensi juger..



SEMANGAT TUH... Smpi Konah blk naek last bus tau, kalu tau la Konah kne tggu berjaman mmg Konah suh smbg jer nyanyi ag.... hahahhahahhahaha.....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:01 PM

***********************************************************************

Thursday, June 12, 2008

Cte Pendek....


Jalan menemui kebahagiaan tidak selalunya mudah. Untuk Adam, Sufi dan Imaan, sepi terlebih dulu menjengah hati mereka. Sepi membuat mereka mencari cinta, memilih cinta, dan menggengam cinta. Sepilah mengajar mereka erti cinta.


Adam seorang chef yang berjaya, dan kek perkahwinannya sering menjadi idaman pengantin. Dia sentiasa menghadiri majlis majlis perkahwinan – tanpa pasangan. Walau sentiasa dikelilingi teman-teman, Adam rasa tersendiri. Walau sentiasa kelihatan ceria, hatinya tercari-cari. Dia inginkan seseorang untuk berkongsi bahagia.

Tapi mungkinlah cinta yang dicari, telah lama berada di depannya?


Setelah kematian isterinya, Sufi terbeban dengan memori. Hatinya yang kosong enggan meneruskan hidup tanpa kekasih hati. Dia berlari - menjauhkan diri dari realiti kehidupan, kerjaya, malah anaknya sendiri. Tidak terbayang olehnya cinta akan menjenguknya lagi. Bukankah cinta datang hanya sekali dalam hidup?




Imaan kecewa bila pementasan teater nukilannya tidak diambil serius oleh pelakon utamanya, Ean. Imaan bencikan Ean, tapi tanpa disedarinya, Ean berjaya mencuri hatinya. Benci berubah menjadi bibit cinta. Tapi Imaan sudah berpunya. Hatinya tersepit antara kasih pada dua lelaki yang begitu penting dalam hidupnya. Akhirnya, cinta memaksa Imaan memilih.



Tiga kisah yang berbeza, terikat dalam satu desitini.


Saksikan la filem ini kerana anda akan berpuas hati dengan hasil kerja kabir bhatiar... Sangat menyentuh hati...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:29 PM

***********************************************************************

Wednesday, June 11, 2008

SEPI bukan hanya dtg skali....

Semalam sebenanyer Konah g One Utama ngan Kak Tipah, Kak Eyzzah n her sis... Sblm tuh Kak Tipah ajk Konah mcm ajk2 ayam tau... Pd mule nye Konah x nk g sbb kne amek 1/2 day coti tp ble tgok pelakon die besh2 belake, Konah sgsp korbankan coti Konah... Jad nyer Konah pun 4low la Kak Tipah... Kteorg g tgok launching utk cte 'SEPI', alahai arahan Kabir Bakhtiar & hasil tulisan bininyer yg tercinta iaitu Kak Meera.. Cte tu telah berjaya dilakonkan oleh Vee, Nasha, Eja, Baizura Kahar, Riezman, Aflin, Sein, Pierre n Tony Yusoff.. Cte mmg besh sesgt n dpt membuat kan sesape yg menonton akn menangis & akn sedar erti pengorbanan, tolak ansur dlm realiti idup cinta kte... Konah mmg galakkan smuer g tgok cte Sepi nih.... Korg xkan rugi dwet kalu g nonton.... Bg Konah xde cacat cela nyer cte nih... Smuer nye baek, kalu ade pun Konah aggp biase la tuh... xde bende yg perfect smuer nye... Konah mls nk cte lelebey psl cte nih, kalu nk tau lebey lanjut g la tgok kat panggung....
Ni smuer ngah sbuk di interbiew oleh wartawan, Konah pun sbuk gak nk jad wartawan... hehehehehe

Sein sweet, Abg Riezman gentle, Abg naz @ lbh dikenali ngan Abg rmbt ketak cool, Abg Tony macho...

Abg Aflin funny, Pierre sopan

Kak Eja jer artis pompuan yg hadir... So nice n pretty.. Ampun kan Konah kak eja sbb Konah ingt akk smbg... huhuhhuhu..

Nila die Charlie's Angel version Malay... Chup Konah nk jd Drew Barrymore....


Tula scriptwriter nyer... manis org nyer... Kak eja, lmh lmbt (bagai langit ngan bumi ngan konah)..
kap ba ra kap alip ta nun... Mohd adif... Ade x mcm ank ummi, xpun menantu ummi la kot.. Raja Farah x berlakon dlm filem ni tp die ngah shoot utk rncgn die ... Filem d 9...


Gambo nih x jad sebenanyer... Mse nih penuh ngan Press tetbe antare dorg ade Konah... Da la Konah ni kenit jer org nyer pastu smuer wat2 x nmpk Konah.... nyampas tau... Jgn maen2 tau, Konah tgkp x yah fokus pun,.... Angkt tgn ke ats trs snap... maklum la, x smpi...

Nila para pelakon, pengarah, penerbit n scriptwriter....

Cte nih Konah bg 4.5 bintang... Bayangkan la... punye bagus ke x bagus cte nih...

Lu pk la sendiwik... Pape pun maceh kat Kak Tipah sbb sudi hangkut mak minah ni skali... Kak Eyzzah jge, maceh yer sbb sudi amek gambo Konah pki kamele akk...


Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:10 PM

***********************************************************************

Tuesday, June 10, 2008

Tak Sabo....

Akibat perasaan tak sabo... Konah nk cte jgk....

Walaupun Konah xde gambo smuer tp Konah nk cte jgk... Sonok nyer pasal... Perst (1st) time... Itupun ats jse baek kak tipah la.... huhhuhuhuu.....

Nant Konah da dpt sepenuh nyer... Konah cte sepenuh nyer... Skang bia la rahsie dlu... huuhuhuhuhu....

Nant kan smbgn nyer....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:45 PM

***********************************************************************

Mesyuarat n Alumni.... {N3 tertunggak jgk}

Ari jumaat lepas... Konah dpt satu msg dr Membe Sko0l ERT *Park iaitu Esah Akmal {merangkap adeq angkt kesygn kechik} kwang....kwang.... Slalu nyer, mak minah ni akn anta msg bertanyer kabo @ ajk ke mane2 tp ni laen....

Konah pun mls nk cte pnjg... Cume Konah nk buat pengumumuman....

PERHATIAN: Kepada BEKAS pelajar SKOLA MEN. TEK. (ERT) SETAPAK.. X ksh la, super senior Konah ke, senior Konah ker, Junior Konah ker... Sila la hadir kan diwi ke skola yer... Sila rujuk spt dibawah yer...



Konah x dpt dtg pun dihari kejadian sbb Konah ade hal yg terlebey dahulu dibooking... huhuhuhu

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:33 PM

***********************************************************************

Tema Yg Sme tanpa d'Rancang... ^N3 tertunggak^

Cte nih sebena nyer jatuh pada ari Jumaat mggu Lepas.... Sebena nyer Konah ngan Biela da pki baju ala2 tema yg sme tanpe dirancang sejak ari Kamis ag tapi x sempat tgkp gambo sbb si minah ni 1/2 day plak... Die pun mcm tergesa2 jer kan, Konah phm la....

Jadi ari Jumaat tuh, kebetulan ag... Walaupun kaen tuh, tanah die laen tapi TEMA nyer tetap same.. ITAM PUTEH...

Saksi kan la pose manje kami b'2....

Dpt pun upload gambo... Gerem tol.... Nila nabila... Die dok kat sblh Konah, pening skit la die nk lyn kakak die yg mereng sowg nih... huhhuhuhuhuhu

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:08 PM

***********************************************************************

Sunday, June 8, 2008

G Tenok Peranten...

Yeye.... Konah balik kampung arini.... Raub, Pahang... Jarang nih Konah dpt balik kampung...

Seawal 9pg kteorg grk balik kampung.. Tau x kenape awal sgt Konah gerak, sebab Atok jadi wali.. Yg tawen tuh makcik sedare Konah... Nikah nyer diawal pg tuh, tengahari baru sanding...

Gamat nyer x tau wat ape dalam kete, mcm biase Konah jamukan ngan pemandangan yg ijo n indah... Jgn x tau, Konah pakse smuer org bukak tingkap kete... Yela, pagi tad kan ujan pastu udara segar sgt n berkabus.... Cantik la... Sijuk jer tau....



Nak ke Raub kne msk itot Bentong, tapi mse msk Raub tuh Konah x nmpk pun signboard...

Alhamdulillah, kami slmt smpi dlm kul 10pg... Atok naek ngan Pak Ngah...

Gambo ats: Atok ngah sbuk isi borang n Makcik Jama pung ngah bz tuh...
Gambo bwh: Wah Bonda walaupun dimane asek bz jer....


Walau dimane kami berade, bebdk nih ttp itot montot kteorg... Yola, mane x nyer kak sedaro pun sme mereng mcm dorg.... Agpun kteorg je yg ske lyn dorg kan..... Tu Bonda ngan Adinda.. Tiyut mcm Konah gak kan...

Walaupun sbuk melayan kerenah bebdk tuh, kami ttp b'sme berfoya2.... hahahahhahaha..... Disebalik gambo nih, Konah dah berpeluh sakan dah ni... maklum la bergambo bwh matahari.... hehehhehe


Tgok la loving couple nih... ke maen ag yer... Tu tgok muke Bonda ngan marah tuh... Yg ag satu sinyum pakse la tuh... Ayahnda menten garang tuh.... Serem tp sereporting... huhuhuhuhu

Nila rupe Konah dlm kete ngan angin sepoi2 bhse.. Ni la gambo pamilie Konah... Tu blom jumpe smuer... Pak Long ade kursus Haji, xdpt dtg.. Busu plak ade hal.... Pak lang pun ade hal, x dpt hadir kan diri.....

Ni la aset kte kan... Kelapa Sawit n getah....


Gambo peranten xde sbb kteorg smuer blk awl... Lepas selesai akad nikah tuh, soru n blk.. Takut jln jem nant, yela esok kan skola nk stat dah...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:47 PM

***********************************************************************

Celeb besday Pak Ngah

Malam tadi Konah with ma happy Pamilie di taja makan malam oleh Pak Ngah n Mak Ngah sempena besday Pak Ngah... hehehhehehehe.... Maceh Pak Ngah & Mak Ngah....


Ni di port kanak2 - wah kemaen ag korg yer.... Gamat jgk la di bwat nyer nk melayan bebudak nih... yola, Konah ngan adeq cayunk kan 2 beradik jer pabila rermi begini alamat nyer penin skit kteorg nk lyn.... hahahahhahaha...

Ni section org yg agk berumo la yer... Pergh, manyak topik yg dictekan nyer.... Tgok la muke Pak ngah, Ayahnda, Bonda ke maen ag serius.. Mak ngah gelak pasai ape pun Konah x tau...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:13 PM

***********************************************************************

Friday, June 6, 2008

Percutian Kempunan


N3 kali ni bole diibarat kan ngan "batu belah batu bertangkup, telan lah aku makan lah aku... aku kempunan telur temabakul"... Ni Angkara khemah.... khemah....

Patut nyer tdo kat dlm chalet tapi kensel last minute..... Frust nyer.....

Kalu smuer nak tau, sepatut nyer malam semalam Konah da berlepas ke Terengganu utk g snorkeling, swimming, bbq, kayak n mcm2 ag bersme adeq cayunk, Kak Tipah, Kak Sepai n org2 laen sengangkatan... Tapi kami segeng membtlkan plan tuh akibat last minute plan ditukau dok kat dlm khemah... Bukan Konah n adeq xnak tapi bygkan la punye la leceh dok pki khemah.. Kalu msk utan tu xpela sbb kte bkn nyer mand sgt pun (hehehhehehe, kantoi sudah)... tapi disbbkan aktibiti ni byk ke arah air... jd nyer ssh la... Ag satu yg Konah tkt kalu ade org Skodeng... Alamat nyer kua lak vcd terlampau perhentian lak kang.... hahahahhahahahha.... x besh la mcm tu kan, bkn la kte nk pk -ve tap itu la punce nyer pun.... Yg besh nyer tuh, Bonda nyer reason x benarkan kami meneruskan hasrat utk g berjoli b'2 takut tdo dlm khemah tu tup...tup... tgh laut dah ble bgn... hehehehhehehe.... Bonda.... Bonda.... mmg la Konah sayang sgt minah sorg nih, Konah mmg x nk g pun... Konah x kecit ati pun kalu Bonda x kasi.... Ayhnda jgn tanyer die, asek bz memnjg jer tapi die pape pun no hal nyer... Smuer bole sje tapi jgn pijak kapla n pndi jge diri... I luv u too Ayhnda... Yg plg pntg ke-2 nyer mmg Konah syg smpi mati n xde penggant... Org plg sereporting dlm dunie....


Laut bergelora mcm ati Konah bergelora nk ke sane.... nyampassss.....






Akibat tuh, kami smuer batal kan plan tuh... Jadinyer, kte tgok jela gambo yg membe Konah (name terpakse dirahsia kan) kirim nih.... Maceh sesgt kat dier.... Die da g dlu sebelum Konah g tapi rerupe nyer Konah x dpt g pun.... Nsb baek Konah mntk gambo ni sesiap kat die... Walaupun x dpt merasai suasane tapi dapat tgok Gambo pun jadi ler....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:18 PM

***********************************************************************

Monday, June 2, 2008

Celeb 2in1

Ingt x Konah ade bgtau kat entry yg lepas yg Konah akn bgtau bite gumbira kan

Perasan x kat belah kanan umah Konah ni ade column utk angan2 Mak Andeh…. Utk angan2 “nak smbg blaja jad pandai”… Alhamdulillah tercapai juge…. Konah berjaya membolos diri ke UITM utk in-take July nih… Yeyeyeye… Mse malam Jumaat mggu lepas, Konah blk umah pastu sje la gatai bukak Letter Box tuh (slalu nyer mls nk jengah pung sbb Konah tau yg Konah x kan dpt surat punyer) tapi mse tuh tbe la plak mud baek.. Pastu ade envelope terlipat 2 wane cekelat bsr tau (Konah taget tuh Ayhnda @ Bonda nyer) so Konah tolak tepi sbb Konah dpt “brochure” dr Toy ‘r’ us (Konah member die tau, hehehehehe… da bsr pun nk maen menan kanak2 ag kn) Da abes menelaah n pilih hadia nk blikan tuk ank buah “Seseorg” Konah rse mcm teruja lak nk tgok envelope cekelat tuh w/pun bkn Konah nyer… hahahahahaha…. Sbuk je Konah ni… Tetbe, Konah terperanjat “BEROK” ble Konah tgok Name Konah tertera diats “n” ade logo UITM… Konah nyer sonok smpi SLM TGN n CIUM Bonda & Ayhnda pastu Bonda sje je wat Konah saspen (Bonda kate uits, bukak la envelope tuh dlu ntah2 x dpt ker).. Tapi Syukur Alhamdulillah… Sonok nyer la, yela mse pas SPM ade gak dpt offer tapi mase tuh x pk psl nk blaja pung maklum la br je abes blaja kan kunun la nak njoy n mls nk smbg dah…. Hehehhehehehe… mmg x bley bla Konah ni tapi Alhamdulillah, ade rezeki Konah smbg jgk blaja… Bonda n Ayhnda sonok sgt sbb ati anak dorg da terbukak tuk blaja…

Ari Ahad aritu, balik je dr Cameron kteorg g celebrate Besday Ayahnda n Bonada kate celeb sempena Konah berjaya dpt blaja skali arh .. Jadi nyer Bonda blanje la kami sekuarge n Busu…

Tgok la, manje nyer Bonda... Ayhnda plak bz sentiase... Adik cayunk plak mmg sentiase over mcm tatak dier... hehehheheheh.... Busu plak xnk intepame kate nyer... Malu......

Konah hadiah kan ayh kemeja... Taun nih nyer tema smuer Konah kasi pakaian berupa baju.... hahahhahahhaha..........


Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:34 PM

***********************************************************************

Sunday, June 1, 2008

Cuti tanpe Dirancang....

Seperti entry sebelum nih, Konah g Coti2 M'sia with My Happy Pamilie, Busu n Pak Ngah n Pamilie... Coti nih sebena nyer x dirancang pun, tup2 ari Kamis Bonda n Mak Ngah wat plan nak ke Cameron secare tetbe sbb Coti Skola nih bowink kalu x wat pape pung.... hehehhehehe... Konah yg x skola nih pun menumpang sekaki arh.....

Bonda g la cri otel nak book tapi smuer penoh, tapi alhamdulillah ade rezeki satu jer yg ade... Kteorg dok kat tmpt ala2 asrama... Besh tuh smuer skali kat dlm satu bilik, tdo katil "double decker"... "No Prob la, asal kan ade tmpt tdo n tmpt nak mand" tula kate Ayahnda n Bonda... Papepun mmg trill la Percutian kali nih... Dala check-in pukul 8 malam, nak mkn pun dpt lambat order.. Al-maklum la Sijuk kan, perut org smuer lapo.. Ade org tuh order Nasi Pataya smpi 12 bungkus... Ish..Ish....

Kteorg lupo lak bwk Kamera ke sane... Hahahahaa... Ayahnda yg teringt tapi mse tuh da grk da pun...

Sijuk sgt tau kali nih... Kabus jer... Tapi besh...


Over tau si Konah nih...

Jadi nyer x bergambo sakan la kami... Ni pun berkat handset Konah yg bukan Cybershot n Korok nih... Tgok la, gambo smuer berunsur "FLORA & FAUNA"... Ayahnda mmg da berpesan yg Coti2 kali nih mmg hanye utk Segar kan Mate... Hijo jer...



Tapi tensi sesgt, Rimas pun ade ble rermi sgt kat ats tuh... Jalan da la jem bangat tuh... Konah yg ngah bowink n xde topik nak membebel dlm kete Konah pun tgkp la gambo sendiwik...


Tetbe rse mcm Lindsay Lohan (kalu die sihat la)

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 6:28 PM

***********************************************************************