Saturday, May 31, 2008

Yabeda Bedu...

Cte psl Sabah pun Konah x abes cte ag (ble la agk nyer nak kontinu cte tuh yer)... Ni Konah nak g cutih Mesia ag.... Korang ngah bce nih Konah ngah bergumbira Cameron with My Happy Pamilie..

Konah ni sebena nyer x sihat ag tapi nak gak merayap... Sepulang nyer Konah ke Umah nant, Konah nak bgtau "Bite Gembire" (xde kene mengene ngan percutian ni tau, die ag besh)... So tggu yer, Insyallah besok Konah balek n bgtau yer... Konah sendri pun x sabo nak cte nih... SAPRAIS...

Sje je attach gambo nih (rersenyer mcm x besh kalu xde gambo)... Ni gambo taun lepas, Konah ngan "Adeq Cayunk" di Ladang teh & Smoke House..

Nih gambo Adeq Cayunk ngan Patrick tercinte dier... Kemane2 x tggl ngan Patrick die tuh...
|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:19 AM

***********************************************************************

Friday, May 30, 2008

Jumpe Geng Bas Skola ( GBS)

Di Hari Ahad plak tak padan ngan sakit, Konah g hang up ngan membe2 x-sko0l ert *park yang gempak n mental… Sebena nyer agenda kami utk jumpe ACAB (mai dr Kedah) tapi die join kteorg kejap jer akibat anta awek di kat PUDU tapi tak muncul2 da n tak dpt dikesan…. Hahahahahhahaha…. Invisible Man la ko nih..

Sebena nyer nak ajak ramai ag tapi akibat mereka yang berade diperantaun & didalam belenggu keidupan tu yang kami b’3 jer yang dpt dtg utk berfoya2…. Hehehehehhehehehe…. Maklum la, bebudak rmi yg bz ngan bidang msg2 kan

Janji temu nih telah dirancang oleh Katek bertempat kat KLCC di waktu petang yg redup lagi nak ujan..

Konah n Katek gerak sesme ke sane, nasib baek Katek tak grk ngan tunang die (tunang die grk sorg naek moto) kalu idok Konah g la sengsorg jer…. Tapi Konah mmg lone ranger, no hal sengsorg pung… Maklum la “seseorang” da didik Konah berdikari sendri tanpenyer (kunun la tak kisah tapi kisah gak skali skale) hehehehehehehehehe….

Kteorg trs shoot ke Tower Record (ade kejadian yg terjadi semase on da way, hanye Katek sorg jer yg tau), carik Acab tapi tak nmpk bayang pun. Katek tepon ag pastu die dtg cri kteorg lak… Ngah beborak n wat keco kat dlm tuh tetbe Myra dtg.. Ag la keco kat tgh2 tuh… Borak smpi tak sedar dri tetbe Acab bersore weyh tak kan nak borak tgh2 ni.. Jom r g A&W tapi korg g dulu kang aku dtg ngan awek n membe aku… Yela, Konah lapo sgt tuh… hahahahhahah….

Di A&W plak punyer la keco nak cri port kosong n baek punyer… Daa dpt so berebut lak nak tempat duduk.. Acab pun sampai ngan escort die.. Diikuti tunang Katek plak… Terjadi la sesi Kenal Mengenali kjp kat situ.. Da duduk, satu hal nak g beli makanan plak.. Mcm malas lak nak g beli yela da dpt beborak kan tapi akibat prt lapo terpakse g bli gak… Dala sore tak de, tekak sakit n demam ade ati minum “float rut bir” sampai 2 gelas lak Konah bedal… Tapi tu la, borak nyer pasal sampai terlupe nak tangkap gambo…

Da abes makan, Konah tanyer kat dorg takkan nak blk dah..? Tak abes ag spend time ngan korg, jom r tgok movie.. Tapi Acab kate cte tak de yg besh, so Katek kua kan idea g KARAOKE (Sje la tuh nak mendajal membe ko sorg ni kan yg ngah sore serak) dala ajak g REDBOX… Mmg bernas tol idea tuh, Konah mmg ngah gian nak nyanyi pun.. Dapat lak sore HASKY mcm Ella nih, pergh ag besh tuh… Tapi tu la, mengenangkan jauh sgt tmpt tuh.. Nak g Yow Chuan dgr cte da tutup dah.. Tetbe tunang Katek bersore ajak g kat Ampang Park (News KTV).. Hah, tu mmg idea yg bernas…


Nila Myra, disebab kan dlu kteorg ade 2 org Myra jadnyer name glamer die Myra (Pnjg)...

Ni plak gambo Katek n Myra (dedue kawan baek Konah yg mereng n sporting juge baek ati)

Jadinyer selesai je mkn, kteorg shoot g ke AMPANG PARK, smbl tu singgah la kejap kat VINCCI tgok2 kasut dlu walaupun tunang Katek da grk dlu.. Hehehehehehhehehe… Da abes smuer Kasut kteorg try br kteorg grk… Yg Acab lak g anta awek die dlu nant die datang katenyer la…

Ke maen ag kteorg head banging... Rock on babe...

Kat sne kteorg amek Medium Room sbb Small Room die waiting list, malas nak menunggu nyer pasal kteorg amek jer la… Pergh, dapat jer pegang MIC smuer lupe diri dah… hehehehehhehehe…. Kteorg pillih lagu smuer yg ngeri n mengasyikkan… Yg paling besh lagu GOYANG INUL (Jgn maen2 lagu tu pun leyh lyn tau) & TAK DE LOGIKA… Ke maen kteorg berdansa kat situ… hahahahahhahahahaha…. Tapi dorg jht tau, sje je dajal Konah, tak nak tolong Konah nyanyi walaupun Konah nyer sore da tak de… Mest korg kate {ish la pompuan nih, dala sore mcm angse tapi sibuk nak nyanyi} kan… aku tau, aku dpt bce otak korg tuh… hehehehehhehehe….


Da abes KARAOKE, kteorg g jengjln plak.. Konah nak cri barang besday Bonda yg Katek plak nak cri tudung ala org ACHEH kate nyer… Konah nyer barang da jumpe pastu g lak cri minah tu nyer tudung… Tetbe jumpe tudung yg die nak, dala usik Konah mse nyanyi tad tup tup kat sini pun die bwat ag… Katek nak beli tudung tuh tapi konpius same de tudung tuh "cantek" dipakai @ tak, so sorg model diperlukan dalam ini gamba la... Mangse nyer Konah la sape ag... Same je mak minah 2 org nih tau asek nak kne kan Konah jer… Tapi Konah rele diperlakukan sebegitu (Auch, mak rele)...


Tgok tuh, saje je tau x.... Amacam?? Macam Hajah x? Tiyut x??

Mase nak blk lak kteorg sempat gak bergambo ditepi "Coke box"… hahahahahhahaha….

Posing maut tuh... Papepun u all da besh la babe...

Tapi mmg da lame kte x hang up rermi kan… Kalu smuer ade mest ag besh & gempak kan Katek & Myra… Tetbe aku rndu lak zaman kte mude2 dlu (huh, mcm da tue plak)… Zaman kte terlampau dlu… hehehehehhee… kalu booduck membe2 lame bce entry nih, kasi adjust la time tuh smpi leyh hang up smer…. Pape mmg besh la kte kuar nih, nant kte hang up ag tau… Maceh wat smuer yg terlibat yer…

Reunion kte nih ape cer beb?

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:46 PM

***********************************************************************

Indy - KLCC

Rerse mcm malas lak nak cte pasal g SABAH mungkin dari episode 1 hingge 5 lambat sgt nak abish kot… Kalu Konah nak tuka cte laen wokeyh la gak kot… hahahahhahhahaha…..

Kalu Konah ade mud nak smbg cte SABAH nant Konah smbg yer, sebena nyer byk cte menarek yg terjad… Bia dlu la kot kan… hehhehehhehehehhee…

Nak mule kan dgn cte ari Sabtu lepas, dalam pada ngah tak sihat ni asek berjalan jea Konah ni tau…. Dalam pada ngah demam n tekak tak sore tetap nak mengekor gak.

Mcm biase la, Bonda ngan Ayahnda mmg ske tgok movie kan pastu “ibarat orang ngantuk disorong bantal” bile Busu offer meke nih tgok movie ape ag on jer la… hahahahhahaha… Konah, Familie n Busu g tgok Indiana Jones (Indy) kat port biase la kan n waktu biase la (midnite).

Kali ni keadaan agak huru-hara ble kteorg ngam2 dtg mse nak start yela Busu da blikan tiket siap2 cume dtg bwk dri jer tak yah awal2 sgt so kami pung dtg ngam2 jela.. Tak sempat Konah nak bergambo tau… nyampah nyer… hehehehehehehhe… agpun Konah tak sihat n mud utk berfoya2 tu kurang la skit…. Kunun nyer la…

Cte tu boley la kot, Konah maleh nak cte la… Kalu nak tau g nonton sendri yer…

Zazzzzzzzzzzzzz….. Layan jer….

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:40 PM

***********************************************************************

Saturday, May 24, 2008

Tak Dapat tgok AF Final....

Skang nih Konah bru jer pas siap nak kuar with my happy pamilie n don't 4get my luvly aunt (Busu)... Nak g tgok Indiana Jones kat KLCC.... So nant jgn lupe bgtau Konah yer sape yg besh n JUARE nyer.... Komen skali tau.... huhuhuhuhuhuhuhu...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 9:17 PM

***********************************************************************

Thursday, May 22, 2008

3rd Day - Check Out & Check In

Di hari ke-3 plak.... Sblm kteorg nak check out dari Nexus tgh/ari, kteorg bwat aktiviti yg berunsurkan area resort jer.... Pd pg tuh kan Konah, Kak Amy n Kak G (kck) bgn awal pagi sbb nak mand laut n pool.... Sesudah puas mandi mande kteorg g blk bilik memasing bersiap2 n trs shoot g bekpes...

Da perut kenyang, kteorg g excersice plak... Kteorg g naek basikal plak... Besh tuh, walaupun montot sakit pastu... Al-maklum la jarang naek basikal, itu la akibat nyer.... Konah, Kak G (bsr & kck) n hubby Kak G (bsr) g meronda satu resort tu ngan berbasikal....



Da stle berbasikal, kteorg g plak batik painting... Mase ngah batik painting, kteorg buat kecoh kat booth tuh... heheehhehehhehehe... sonok la, tapi kan disebabkn byk sgt bercakap kteorg telah ditgglkan kat booth tuh... Konah ngan Kak G (kck)... hehehehhehehehhe... sebab tak siap ag buat batik tuh... dala terlambat buat batik tuh, pastu kteorg lmbt check out plak...huhuhuhuhuhuhu...


Nila, hasil yg tak berape nak menjadi nih....hehehehehheehe



Nak g grk ke Sutera Harbour tu plak, kteorg kne wat 2 trip... Maklum la, shoppin' sakan sampai kete pun tak muat.... 1st trip (mak & ayah Kak Tip), Kak piah n pamilie.... 2nd trip, lu pk la sendirik.. So kteorg yg tggl kat situ pun g la smbg maen pool, kununla lepas kan gian... Sempat la gak hubby Kak G (bsr) menurunkan ilmu kepada Konah n Kak G (kck)... Terer tuh hubby Kak G (bsr) maen pool... ish...ish....

So da stle smuer, kteorg pun trs check-in kat Sutera Harbour n rehatkan badan memasing....
|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:04 PM

***********************************************************************

Wednesday, May 21, 2008

2nd Day - Dinner at Salut & Welcome Drink

Sebelum sampai kat Sabah, kteorg telah digembar-gemburkan yang tempat makan Seafood yang paling sedap adalah di Salut Seafood....

Jadi nyer kami pung mengambil keputusan utk makan di sana malam ke-2.... Konon la tak sabo2 nih nak makan Seafood yang paling sedap...
Sesampai kat sane kami pun pilih la ape yang patut... Setelah tuh, kte pung duduk la kat meja makan... Satu2 makanan sampai... tapi ade yang tak kne ngan makanan tuh yang telah membuat kami smuer tak puas ati n membuat Kak Tip jadi king kong... hehehehhehehehhe.... tercetus la evolusi pergaduhan rentak terkini di situh... huhhuhuhuhuhuhuh....

Tapi kteorg suggest la kan, kepada sesape yg berniat @ nak makan kat situ baek korg batalkan jer hasrat tuh... g la kat tempat laen...



Balik dari Salut yang tak mengenyang kan tuh, kteorg telah mengambil keputusan utk claim kteorg nyer "Welcome Drink"... So sempat gak la menenangkan ati mendengar penyanyi kat situ menyanyi.... hehehehhehehehehe.....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:11 AM

***********************************************************************

Monday, May 19, 2008

2nd Day - Canopy Walk & Titi Gantung...

Pd keesokan hari nyer, Kami smuer punyer la berkobar2.... Maklum la nak g naek kat Titi Gantung & g Hot Spring.... So smuer pun berjanji la nak tggu kul 7 pagi (janji melayu)... Kul 7 tuh, mest la lambat skit... Tapi x ksh la, kami tetap la meneruskan perjalanan w/pun lambat...

Dalam perjalanan, smuer org pening ngan mulot Konah yg semenet pun x leyh diam... Konah tau smeur tuh tapi cbe la bayangkan kalu suasane diam sunyi sepi dalam kete tuh? Ish la, punyer la x happening kan so ape ag Konah pung memeningkan smeur org kat dalam kete w/pun jalan ke sana pun cukup memeningkan...

W/pun bising mcm ner pun, anak Kak Piah (ala si shibei tuh) ilex jer tdo sepanjang perjalanan... kwang...kwang... mmg kalis bunyi kalis rindu tol mamat tuh... ehhehehehehhe....

Ngah bising2 kat dalam kete, tetbe Kak Tip kate " kte bent kat sini dlu sblm nak ke Hot Spring, kate Kak Tip kepada Teman Sekatil Kak Piah(die yg drive)... Name tempat tuh Nabalu Market... Pesanan Kak Tip, kalu korg berkenan barang2 kat sini baek korg beli jer sebab die tak jamin kat Filipino Market harge n brg2 ni mcm ni jgk @ x... Syukur la Konah beli jer ape yg Konah suke, sebab kat Filipino Market tuh harge nyer lbh mahal n ade gak brg2 yg xde kat sane... Konon la shopping 1/2 jam jer kat sini, kedebak kedebuk mau 1 jam kat sini.. hehehehhehehehe....

Meneruskan perjalanan ag, ingat kan dekat la sudah.. Rupanya jauh lagi sudah nih (alamak, kan da terkuar cakap sabah aku nih sudah) hhehehehehe.....

Sampai juge Kami smuer ke destinasi yang dituju... Cheh, Konah, Kak G (kck & bsr) punyer la excited... al-maklum la nak g naek Titi Gantung nih...


Smuer org kecuali kami b'3 lepak kat kolam air panas... Kami pung ngan berlagak nyer terus shoot ke arah Titi Gantung... lepas jer dari konter beli pas, kami terus naek bukit yg tak tau ble nak rata nyer... Naek punyer naek, tak sampai2 jugak... Betis da berbuah nih, urat betis pun da nak terbelit tapi tak sampai gak... yang besh nyer tuh, Konah kne mara ngan Kak Gee (kck) sbb Konah asik sbuk amek gambo jer... dorg kalu boley nak sampai cpt kat ats tuh... huhhuhuhuhu...



Sesampai jer kat satu tempat yg ade pondok, Kak G (kck & bsr) da naek da tapi Konah kat bawah ag... Konah ingt tempat tu utk org sesje nak tgok hutan ker tap rerupenyer pondok tuh la nak panjat Titi tuh... Kak G (kck & bsr) da bsg pggl Konah naek, yela pape bia Konah jln dlu la yer... Kirenyer Konah ni brani sgt la yer, huhhuhuu... So Konah pun memulekan la perjalanan & org pertame yg naek titi tuh... Wow, mmg la... cbe bayangkan Tt tuh ngam2 tuk sebelah kaki kte jer n die diikat pakai tali antara satu perhentian ke satu perhentian laen... ehehhehehehhehe... tapi mmg besh la, kalu nak ikutkan nak je Konah ajk mereke tuh naek ag skali tapi ble dikenangkan nak naek ke ats tuh punye la jenuh, xpela... Konah pun batalkan je hasrat... Tapi mmg besh la... Mmg adventura.... huhuhuhuhuhuhuhu..... Tapi yg besh nyer Konah skit pun x minum air n tak pakai inhaler pung..... Kuat nyer Konah( berlagak nye la)...




Saksi kan la gambo kami ngah bergembira & muke cuak ble tbe di tempat nyer.....

Mase nak turun dari bukit tuh mmg la sonok... Da sampai kat bawah kami terus g serbu kat kolam air panas, nak rendam kaki yang lenguh nih... Pergh, besh la dapat rendam kaki... Da stle smuer kami pung gerak utk nak ke Kaki Gunung la konon nyer tapi bukan rezeki kami utk naek ke Kaki Gunung sebab HUJAN... Ni mest dalam kete kte dengar lagu Kumpulan Hujan kan... hehehehhehehehe... Menurut Kak Tip, mase die g dlu pung ujan jgk.... Lahai nyer... Jadi nyer kami blk n trs cri tempat utk "soru" ... Huish, punyer la lapo tambah2an kami yg g mendaki nih... Tapi akhirnyer berjaya jgk cari tempat makan yg boley dipercayai jgk la & kami terud menuju balik ke resorts....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 5:43 PM

***********************************************************************

Day 1 - malam di Nexus Resort Karambunai

Hehehehehhehe.... Konah nak sambung cite ag nih,... Alangkah sonok nyer pabila sampai di Nexus Resort... Kami pun trs check-in & bersiap2 sedie utk kua makan malam....

Konah n Kak Gee (kck) dok sebilik... Abes huru-hara bilek tuh, kteorng nyer angkara...

Setelah bersiap sedie nak g makan, kteorg pun shoot ke Airport balik sebab g amek Hubby Kak Piah n Rantaro... Da stle smuer, kteorg g "Soru" di "Prapeni Thai" atas cadangan Kawan Teman Sekatil Kak Piah.... hehehehhehehhehehe.... Bukan takat bagi cadangan kepada kami, Kawan Teman Sekatil Kak Piah telah membelanja kami segerombolan... Maceh memanyak yer "Abg Tu0t"(name dirahsiekan { sebenanyer name die Konah x tau pun}).... Moge dimurahkan rezeki... Tapi kalu "Abg" tuh bgtau awal2, mesti kteorg order yg ag besh kan.... (Memang muke x tau malu tol si Konah nih)....


So , ni la gambo org yg kebuluran menahan lapo dari dalam flite ngah menjamu selere....


"Ni smuer ngah bwat iklan Ubat Gigi"


"Ni pun sme gak, ngah wat iklan Ubat Gigi" - Sebena nyer kami nih ngah odisen (audition) sape yang layak jadi model iklan utk Jename Ubat Gigi yang akan dikeluarkan nanti... huhuhuhuhu....
Cbe teka, sape yang layak antara kami smuer??????

Setelah pulang dari mengisi perut, kami (iaitu: Konah, Kak Tip, Kak G (bsr) & Her luvly Hubby, Kak G [kck]) telah menguarkan angin di perut plak {menyanyi lah} di "Darlin' Darlin' Lounge... Pergh, ke maen ag Konah , Kak Tip, Kak G (Kck) n Hubby Kak G (bsr) melalak... Kak G (bsr) x nyanyi pung, mungkin die sedar yang sore die x besh kot... hehehehhehehehhehe.... Konah ni ag teruk, x sedar2 diri... Dala sore Konah pun x sedap tapi sbuk gak nak nyanyi.... huhuhuhuhuhuhu.... saksikan lah gambo kami g berfoya2....



Tgok la tuh, Kak Tip ngah memanje ngan Hubby Kak G (bsr)... huhhuhuhuhu.... {sje je Konah nak mengapi2 kan Kak G}

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 5:16 PM

***********************************************************************

Sunday, May 18, 2008

Bersiap sedie berlepas ke Sabah.... (Day 1)

Rerse nyer, kalu korg da bce blog Kak Tipah n Kak Piah mest korg da tau dah cte nih... So konah sje je x nak cte ag sbb mest korg bce cte yg sme n gambo yg sme cume version je laen...

So, konah nak cte Konah nyer version lak... rerse nyer da 2 minggu Konah simpan tuk jadkan pekasam.. Kalu pekasam pun xpe, ni tak leyh makan pung.... yela, sje je nak membangkitkan rse teruja tu kembali....

Bermula la cte nyer:-

Setelah 4 bulan kami b'12 org membooking tiket & perasaan teruja yg teramat sgt tak terhingga... Tibe la saat kami utk berlepas ke Sabah beramai2. Al-Maklum la kan, Rombongan Cik Tipah mest tak sah kalu tak huru-hara... Macam2 bende yang menakjubkan berlaku...

Kami pung berpakat la utk bertemu di KL Sentral pada pukul 11.00 pagi... Alhamdulillah, smue sampai pada waktu yg dijanjikan... Kalu lambat pun, adat la tuh kan "Janji Melayu"...

Kteorg pun bertolak la ke LCCT dengan menaiki bas... Besh tuh, rse macam mat salleh g travel lak... Sungguh la sempoi... huhuhuhuhuhuhu....

Setelah sampai di LCCT, kami pung trs g mengisi perut yg da menyanyi "keroncong utk ana" ni di McD... Da settle tuh, trs g check-in n sumbat kan luggage ke dlm perut flite... Tgok la gambo nyer, smue nyer huru hara n kecoh la jgk kat sane angkara kami....



Dala wat kecoh, kami terlambat check-in plak tuh... Akibat nyer, kami dodok bersepah n berselerak... hahahhahahahhaha.... Konah dapat dok ngan org India ngan cine, al-maklum la berbilang bangse la kate kan.... Dala tuh, Konah dok tengah2 lak tuh... Ish, lahai... Bosannyer lah...

Konah x tau nak wat per dah, try tutup mate nak tdo xleyh... abis smuer barang Konah kemas dah... Dah lipat sweater, kemas bag n mcm2 ag la... Yang paling besh, Konah tangkap gambo sendiwik.... hehehehehhehehehhe... Trs mcm org mereng pun ade gak... sje je nak wat kecoh kat situ plak....

Setelah sampai di Airport Sabah, kami g la amek luggage... Konah pun amek la beg Konah, tup... tup.... Shampoo rambut Konah yang Konah beli khas utk menjage rambut Konah yang bru d'rebond nih telah tertumpah and habis beg Konah melekit.. Hampir separuh dari shampoo tertumpah... hmmmmmm... sedey nyer.....
|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 8:34 PM

***********************************************************************

Thursday, May 15, 2008

Tindik Telinger....

Mse ari isnin ade satu bende lawak yg terjadi... Memandang kan ari sabtu nih Konah ke Majlis Kawen Kak Ipar Konah.... Konah sanggup tindik telinge setelah lubang tertutup bwat kali ke-10.... Ingat kan maleh da nak tindik tapi macam x glamer lak kalu xpakai anting2...

Konah g tindik kat "da mall"... Konah g sane ngan Kak Lynn, Kak G bsr n Kak Piah... Kak Tipah xde, die EL arituh.... Mse on da way ke sane, siang2 Konah da memekak n melolong nak tindik telinge... So sesampai kat sne kteorg trs shoot g makan, al-maklum la rushing kan... Lunch sejam jer...

Sesudah tuh, Konah mule la remind smuer org yg Konah nak tindik telinge... Ngah jengjalan, tup... tup... terjumpe satu kedai, Konah pun ajak la kakak2 teman kan Konah tapi sorg pun xnak... ade je alasan nyer... Kak Lynn kate die nak g cri barang, Kak G lak die kate die takut tgok, Kak Piah pun bg alasan nak g cr barang tapi die yang teman Konah tindik....

Konah tgok muke Kak Piah yang over menahan sakit pabila kene tembak tinge tuh... Konah ilek jer sbb Konah da biase dah.... hahahhahahaha.....

Tgok la gambo nih, Kak Piah yang tolong amekkan... Maceh Kak Piah, kalu idok Konah x terpk pun nak wat entry nih.... huhuhuhuhuhu....


1st step: spray dlu la papehal... kasi kebas dlu, kalu idok kang abis pompuan tuh Konah sepak...



2nd step: siap sedie Konah da nak kne tembak nih....


3rd step: yeyeyeyeye..... berjaye Konah sudah nyer...

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 11:35 PM

***********************************************************************

Baju Sama tanpa dirancang....

Ari Jumaat minggu lepas, Konah ngan Kak Gee Kecik tanpe dirancang da terpakai baju sama... Memang la kteorg bli sesame2 (maklum la kami nak jadi kumpulan marhaban utk opis) tapi mmg kami tak berjanji pun....



See, mmg kteorg sekaple la (kununnyer).... seati sejiwe....





Saksikanlah bahan bukti nyer.... ":

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:23 AM

***********************************************************************

Monday, May 12, 2008

Apie Mother's Day




Rse macam dah terlambat jer nak wish... Konah nak wish la kepada ibu2 disatu dunie... SELAMAT HARI IBU... Bonda Konah, Konah da wish so die tak termasuk dalam list la yer... Konah da wish die personally siap pakej ag tau, datang ngan kiss n mohon 1000 kemaafan..

Konah n adeq hadiahkan hadiah pelik utk Bonda... Nih die gambo nyer.... Ade ag satu hadiah tapi tak sempat nak tangkap gambo.. Konah hadiah kan kaen ela pesen inggeris cottage... huhuhuhuhuhu....


Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 12:36 AM

***********************************************************************

Sunday, May 11, 2008

Di kala malam ujung minggu....


Macam biase la kan, tep2 bulan Konah n family mest spend time together g beristirehat n release tensen.... tapi kali nih Makcik (Busu) pun join skali.... pade mule nyer, kami satu pamilie nak g celebrate adeq sedare nyer besday tapi die g bercuti plak so kami sepamilie pung membatalkan sahaje hasrat kami....

Apabila kami rse bosan tak tau nak wat per terus "bonda" suh konah book kan tiket utk forbidden kingdom malam sabtu la kan.... tapi tepon2 nyer tepon tak lepas utk forbidden, die kate konah da exit limit utk tepon, die suh tepon ag nant.... mungkin die bosan ngan Konah kot.... hahahahhahahahha.....

Selepas berjuta kali menelepon utk tgok forbidden, (x bley bla toi berjutaX) tapi kire nyer banyak gak berjalan bil utk book forbidden yang tak lepas2 nih.... Konah pun berkate la ngan Bonda tak leyh book tuk forbidden, pastu Bonda suh Konah book pakai e-ticketing (hape gune kalu ade tetenet {bhse retna, konah pinjam bwat seketike} tapi tak pakai kan) .... pastu Konah try tapi bosan sudah apabila macam2 lak terms n kondisen dier.... so Konah pun suggest kat Bonda tgok cte laen... So setelah menelek sinopsis cte2 yang ade, Bonda berkenan kat cte "Drillbit Taylor".... Konah kol la TGV nyer line, lepas lak untuk cite nih.... eeeeeee..... geram sungguh la... So kami pung booking la pukul 11.45malam nyer....

Sesampai kami kat sane, kami pung g la collect tiket .... Konah telah diturunkan dulu bersama Adeq and Busu, sebelum tuh Bonda sempat berpesan kalu ade "Forbidden" jgn lupe bli tuh dlu tau... Pilihan ke-2 baru "Drill tu tau"... hehehehehheehhe.... sempat lak Bonda nak memilih tuh.... memang tak leyh bla toi Bonda ku yang ku sayangi tuh.... huhuhuuhuhuhuhu.....

So kami tgok "que" tak pnjg pun untuk bli tiket so kteorg pung terus menuju ke sane.... Setelah bertanyekan kepada kakak yg dok kat konter tuh, die kate ade kosong ag tuk "Forbidden" so kteorg pung bli la tiket tuh... "Wah, mest berbunge la pasan Bonda dpt tgok cte tuh" kate Konah dalam ati....

Sambil menunggu nak masuk panggung, Kami sepamelie pung lepak la kat situ.... sebelum tuh, Kami menunggu Bonda n Ayahnda dtg dari parking... Sempat ag Konah menangkap keadaan kat situ di kala waktu malam smuer kedai da tutup....



Ni plak gambo Konah ngan Adeq yang ngah borink sbb kteorg kne tggu ag 45min tuk masuk dalam.... Puas berposing ditempat yang same n posisi yang samer... kih....koh...kuh....keh...kah....



Tengah beborak ngan Busu tetbe Busu kate cbe tgok kat atas tuh, cantik gak kan... Lahai, slame Konah lepak kat situ tak penah lak Konah mendonggak kan diri ke atas... maklumla, idung tak tinggi kan... hahahahhahahhahahaha.....



Tapi papepun besh la cte "Forbidden" tuh, Bonda tak tido pun dlm panggung.... kah....kah.... tapi cte tuh mmg lawak lah....

Labels:

|

Konah Tiyut bz hapdet blog pada 10:58 PM

***********************************************************************